ISOMOBRICK

Met ISOMOBRICK biedt ISOMO een innovatief buitengevelsysteem aan dat alle verwachtingen betreffende thermische prestaties ruimschoots voldoet, én waarbij het bakstenen gevelzicht toch behouden blijft.
Het systeem is geschikt voor nieuwbouw én renovatie, voor partikuliere woningen maar evenzeer voor industrie- en utiliteitsbouw. ISOMOBRICK kan aangebracht worden op alle effen wanden, op gelijk welke ondergrond (metselwerk, beton, hout…).
De opbouw bestaat uit een speciaal ontwikkelde EPS-plaat met grafiet, ISOMOTHERM FACADE, die bij de productie reeds voorzien wordt van een glasvezel bewapeningsnet waarop een 2 à 3 mm mortellaag is aangebracht. Deze cachering is ademend maar eveneens waterkerend, en laat nu net dàt het grote verschil zijn met bestaande gelijkaardige systemen !
Deze plaat wordt tegen de basisconstructie gelijmd en tevens mechanisch bevestigd. De aansluitingsnaden en netoverlapping worden volledig afgestreken met dezelfde mortel waarmee nadien de baksteenstrips naar keuze worden aangebracht. Zodra ook dit laatste gebeurd is kunnen de strips opgevoegd worden, net zoals bij de traditionele bakstenen gevel.
De totale dikte van het systeem wordt bepaald door de thermische prestatie die men wil bereiken.
Het is de combinatie van kwalitatief hoogstaande basisproducten en een eenvoudige uitvoering, die resulteert in een duurzaam geïsoleerde en fraai ogende authentieke gevel.Voordelen

- ATG en KOMO gecertificeerd
- Dikte i.f.v. gewenste thermische performantie
- Geen koudebruggen, gesloten systeem
- Geschikt voor alle ondergronden
- Energiebesparend
- Eenvoudige plaatsing waardoor tijds- en kostenbesparend
- Volledige ontwerpvrijheid voor de eigenaar
- Lichte opbouw, kan probeemloos op bestaande fundering
- Geen overlast voor de bewoners tijdens de werken
- Duurzame en eenvoudige oplossing

Eigenschappen
- ʎ-waarde 0,031 W/(m.K)
- Treksterkte (Querzugfestigkeit) volgens EN 1607 180 kPa
- Gemiddelde densiteit : 18 kg/m3

THERMISCHE WEERSTAND VAN DE ISOLATIE
Dikte (mm)50
80
100
120
140160
180
200
220
240
 1,602,553,20
3,85
4,50
5,15
5,80
6,45
7,00
7,70


 
Brochure